Rakan2, Teknik terbaru LETOPKAN Biz On9 anda, tanpa perlu citer produk, kita hanya perlu promote link jer, system akan susun network kita secara Auto, PELIK kan? PENDAFTRAN PERCUMA SILA KLIK : INI :

Thursday, January 19, 2017

Bangkai Ayam Dijual Kepada Restoran


Kerajaan negeri akan meminta Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) dan Jabatan Perkhidmatan Veterinar (JPV) menyiasat dakwaan bangkai ayam dijual kepada beberapa restoran di negeri ini yang tular di media sosial.

Menteri Besar Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir berkata, siasatan rapi akan dijalankan terlebih dulu sebelum sebarang kenyataan boleh dibuat.

Katanya, isu berkenaan tidak boleh dipandang mudah sekiranya ia benar berlaku kerana membabitkan makanan serta sensitiviti masyarakat.

"Sebelum apa-apa kenyataan dikeluarkan, kita perlu memastikan perkara itu berlaku terlebih dulu dan tindakan seterusnya akan diambil," katanya dalam sidang media selepas merasmikan Mini Karnival Teras Keselamatan anjuran bersama Majlis Keselamatan Jalan Raya Negeri (MKJR) dan Jabatan Keselamatan Jalan Raya (JKJR) di padang Sekolah Menengah Kebangsaan Tun Abdul Razak (STAR) sempena Pemukiman Menteri Besar Bagan Datuk, di sini, hari ini.

Zambry berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai gambar bangkai ayam yang dijual semula kepada restoran yang tersebar laman sosial sejak beberapa hari lalu namun tidak dinyatakan lokasi kejadian.

Sumber Metro

3 comments:


 1. شركة التميز المثالي للخدمات المنزلية وتنظيف المنازل والشقق والفلل بالدمام والخبر والقطيف والجبيل
  قسم خاص لتسليك المجاري بالضغط ومكافحة الحشرات وتنظيف للمجالس والسجاد والموكيت وتنظيف الخزانات
  نقدم افضل الخدمات المنزلية بالمنطق الشرقية 0551844053

  شركة تسليك مجاري بالدمام
  شركة تنظيف منازل بالدمام
  شركة مكافحة حشرات بالدمام
  شركة تنظيف منازل بالجبيل
  شركة مكافحة حشرات بالجبيل
  شركة تنظيف سجاد بالجبيل
  شركة تسليك مجاري بالخبر
  شركة تنظيف منازل بالخبر
  شركة تركيب وصيانة الكهرباء بالدمام والخبر
  شركة المثالية للتنظيف بالجبيل

  ReplyDelete